Benvinguts

Catalunya sempre s’ha distingit com a pionera en totes les activitats vinculades a l’esport i, el basquetbol no n’ha estat una excepció.

El gran pes específic que el nostre esport té arreu del país és d’una importància aclaparadora i podríem trobar moltes referències històriques que així ho corroboren, tant en la tasca feta pels clubs, com pels jugadors, àrbitres, entrenadors i directius.

Actualment l’ACEB és un referent obligat per a molts col·legues estrangers, ja que som el col∙lectiu més important a nivell mundial. Només cal tenir present que països que ens superen en el món del basquetbol, pel que fa al volum d’equips, de jugadors, de seguidors.., no arriben a tenir el nombre d’associats ni el nivell qualitatiu que té la nostra Associació.

És essencial que els membres que ens dediquem a una mateixa activitat, en el nostre cas el basquetbol, estiguem units i quan més siguem millor. La unió és necessària per a fer sentir les nostres veus, per donar a conèixer les necessitats, acceptar les obligacions, alhora que ens formem contínuament per tal d’evolucionar.

Cal que es valori la figura de l’entrenador i des d’una associació és més factible. Per això la nostra associació està formada per un conjunt de persones que ens agrupem amb la finalitat d’ajudar-nos, formar-nos, compartir experiències, vehicular interessos i objectius comuns.

En definitiva, som una associació que té una vessant social clarament manifestada  que afavoreix la comunicació i les relacions interpersonals dels entrenadors.

Joan Lopez

Joan López i García
President